logo

Iloa ja ymmärrystä matematiikkaan!

Etusivu Opetusvinkkejä Välineitä Kirjoja Kokeita ja kartoituksia Yhteystiedot På svenska

Päivitetty 1.12.2023

hannele.ikaheimo@opperi.fi

© 2023 Hannele Ikäheimo

Yhteystiedot

Hannele Ikäheimo

kuva: Seija Hämmäinen

Hannele Ikäheimo
matematiikan opetuksen asiantuntija ja tietokirjailija

hannele.ikaheimo [at] opperi.fi
www.opperi.fiKoskaan ei ole aikaa tehdä kunnolla,
mutta aina on aikaa tehdä se uudestaan.Olen koulutukseltani matematiikan ja psykologian opettaja, erityisopettaja ja matikkaterapeutti. Olen toiminut Helsingissä matematiikan ja psykologian opettajana sekä matematiikan oppikirjojen toimittajana, Jyväskylässä matematiikan oppimisvaikeuksien tutkimusassistenttina ja matikkaklinikan opettajana sekä Ruotsissa suomalaislasten opettajana.

Viimeisimmät vuodet toimin Helsingissä erityisopettajana ja matematiikan erityisopettajana luokilla 1–9. Kun Matikkamaa perustettiin Helsinkiin, toimin siellä kouluttajana osana erityisopettajan virkaani (ks. Matikkamaan keskeiset tavoitteet). Matikkamaita perustettiin monelle paikkakunnalle ympäri Suomea ja vieläkin pidetään vuosittain Matikkamaa-seminaari, jossa uusia ideoita jaetaan kaikille (lisätietoa artikkelissa Matikkamaa – Mattelandet).

Olen toiminut matematiikan opetuksen kouluttajana ympäri Suomea ja myös Ruotsissa (lisätietoa aiemmista koulutuksista). Olen antanut yksityisopetusta matematiikassa kaiken ikäisille (lisätietoa artikkelissa Kolme oppilastapausta).

Olen kirjoittanut lukuisia kirjoja ja kokeita matematiikan opetuksesta joko yhdessä toisten opetuksen asiantuntijoiden kanssa tai yksin. Elämäntyöni olen tainnut koota käsikirjaksi Matematiikan osaaminen vahvaksi – Iloa opettamineen ja oppimiseen.

Erilaisten oppijoiden liiton ALLVAR-palkinnon sain ensimmäisenä matematiikan puolelta. Lue lisää Hannu Korhosen artikkelista.Etusivulle